SITE LOGO
your slogan
Четверг, 2024-05-09, 2:38 PM


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2006 » Сентябрь » 14 » Українці почали частіше брати кредити у банках
Українці почали частіше брати кредити у банках
Як стверджують в Асоціації українських банків, за останні 7 місяців обсяги кредитування фізичних осіб зросли більше, ніж уполовину. Проте банкіри зазначають, що попри зростання інтересу, відсоткова ставка по кредитах навряд чи зменшиться. Принаймні до кінця цього року.
Киянин Данило Сазонов у кредитуванні зневірився. Каже, спочатку хотів придбати машину, а потім звернувся до банку за коштами для ремонту квартири. Проте скаржиться, що реальна відсоткова ставка по кредиту більше від тієї, що зазначається в рекламних проспектах. Тому ремонт робив за власний кошт.

Данило Сазонов:
- В любом украинском банке всегда есть спрятанные проценты. Заявляется кредитная ставка где-то на уровне 11-12% А потом, когда начинает насчитывать входные так называемые. Т.е. за нотариальное обслуживание там, страховки и так далее. Выливается это все в гораздо более высокую кредитную ставку порядка 14-16%.

З початку року українці взяли кредитів на 53 мільярди гривень - удвічі більше ніж у 2005-му, повідомляють в Асоціації українських банків. Щоправда, попри такий сплеск, зменшенням відсоткової ставки заспокоїти Данила фінансисти не можуть. Мовляв, не зрозуміло яку економічну політику проводитиме новий уряд.

Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків:
- Поки вирішилися у нас політичні питання. Але з економічною політикою ще питанння не визначено і ця невизначенність буде ще деякий час залишатися. Тому буде хорошим результатом, якщо процентні ставки по споживчим кредитам не будуть збільшитися до кінця року. Я думаю, що це буде хороший результат.

Радить Данилові трохи почекати і генеральний секретар Банківської асоціації Центральної і Східної Європи Іштван Лендьєл.
Європа вже пройшла етап розвитку банківської системи, який нині триває в Україні. А українським колегам пан Лендьєл каже, якщо не буде кризових ситуації в економіці - українці більше довірятимуть банкам.

Іштван Лендьєл, генеральний секретар БАСЕЕ:
- Доверие людей к банкам - результат длинного периода спокойного и мирного развития банковской системы. Это приходит и просто надо подождать.

Швидкий розвиток українських фінустанов зацікавив Європу .Тому Банківська асоціація Центральної і Східної Європи підписала договір про співпрацю з українськими колегами. П'ять вітчизняних банків уже готуються до вступу в цю асоціацію. Щоправда, для того, щоб Україну сприймали стабільним гравцем на світовому ринку банківських послуг, необхідно привести стан справ у галузі до європейських стандартів. Приміром, Польщі на це знадобилося 10 рокі

Просмотров: 649 | Добавил: dom | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта
    META-Ukraine Óêðà¿íñüêèé çåìåëüíèé ðèíîê - âñå ïðî çåìëþ â Óêðà¿í³

    IPOTEKA.NET.UA -
Èïîòåêà â Óêðàèíå


Статистика

Copyright MyCorp © 2006
Хостинг от uCoz